Kalcij

Za čvrste zobe in kosti prenehajmo uživati gazirane pijače

 

V našem telesu se kalcij v največji meri nahaja v kosteh in zobeh. Samo 1% kalcija se nahaja v telesnih tekočinah in tkivih, kjer sodeluje pri krčenju mišic in strjevanju krvi.

Da naše telo kalcij iz hrane kar najbolje uporabi, mu pomaga vitamin D, zato je dodatke kalcija najbolje jemati v kombinaciji z njim: tako se bo najbolje naložil v kosti. Primerno je ribje olje, saj preprečuje, da bi kalcij izgubljali z urinom.
 
 
Strokovnjaki, ki preučujejo osteoporozo, pravijo, da bi morali ti bolniki zaužiti 1500 mg kalcija dnevno, kar je približno dvakratna priporočena dnevna količina (RDA).
 
Snovi, ki telesu otežujejo uporabo kalcija so: vlaknine iz špinače in posušenih stročnic, rabarbara, magnezij in fosfor iz gaziranih pijač.
 
 
Kdo ima večje potrebe po kalciju?
 
Viri kalcija v prehrani:

 

Vas zanima, kako je s kalcijem v vašem telesu?

Pišite nam na zdravje.zabava@gmail.com in se naročite na brezplačni preventivni bioresonančni pregled.

O svojem telesu boste spoznali mnogo pomembnih podatkov: delovanje organov, črevesja, nivo vitaminov in mineralov, morebitna prisotnost strupov in težkih kovin.

Več o pregledu preberite tukaj.

 

Ob pomanjkanju kalcija vam lahko priporočimo odlična prehranska dopolnila - edinstvena v Sloveniji; vsebujejo tekoči kalcij, ki je že vezan na vitamin D3, kar omogoča odlično absorpcijo. 

 
 
objavil Tomaž Vrhovnik
zdravje.zabava@gmail.com
 
Februar 2011
 
Vir: A. Ursell: Vitamini in minerali