Rada veliko govorim in vedno najdem čas za vse okoli sebe, ampak ko pridem na temo o sebi se rado zatakne. Moje nihanje teže me spremlja že od nekdaj. S tem je povezano tudi moje samospoštovanje in samopodoba.
Preteklo leto v mesecu juniju sem po tem, ko sem stopila iz tehtnice in se ponovno nisem več morala spraviti v poletne stvari iz pretekle sezone, rekla dovolj. Treba bo nekaj narediti. Zato sem zbrskala eno od jo-jo diet in se je pridno držala do meseca decembra. Začela sem redno gibat (tek,...). Izgubila sem res 14 kg, a bila sem sitna, nejevoljna, razdražljiva, utrujena, kljub redni vadbi brez prave vzdržljivosti in moči, da ne govorim o napadih lakote in da sem obdržalo vso odvečno maščobo. Bala sem se, da bi se nazaj zredila.
Letos meseca maja pa mi je pot prekrižala Maja (in Tomaž). Prebrala sem samo nekaj člankov na njuni spletni strani in v vsaki vrstici našla nekaj kar mi je pokazalo moje napake in mi dalo misliti. Maja mi je nato pripravila jedilnik, ki sem se ga začela, kar

pridno držat. Že po prvem tednu sem veselo razlagala, da spim kot dojenček, da lahko spim le 5-6 ur pa sem spočita in naspana. Luksuz, NISEM veš čas lačna in ne razmišljam non-stop o hrani. Energije pa kar ne zmanjka. Kljub temu, da je minil že dober mesec in pol od kar se držim jedilnika in uporabljam izdelke Herbalifa (Shake, čaj (zakon), vlaknine, vitamine, aloa), si maščobe še nisem izmerila, ker rada prehitro obupam, če ni takoj uspeha, pa je na tehtnici 1,5 kg manj in tudi obleke, ki sem jih kupila na novo, so postale za prst bolj prostorne. Tudi lasje mi ne izpadajo več tako močno, pravzaprav me je moja frizerka opomnila, da imam polno novih las.
Pa še to. BIla sem že en teden na dopustu in si privoščila kar nekaj mojih pregreh

(čokolada in sladoled), a ker so moji obroki redni in uravnoteženi (kolikor se le da) sedaj vem, da se mi ni treba odpovedati stvarem v katerih uživam, seveda v mejah normale.
Torej zaključek (končno

) uravnotežena prehrana in redno gibanje me bosta pripeljala do dobrega počutja, dobre volje in na Ljubljanski polmaraton 21 km.