ŽIVLJENJE JE TVOJE
Avtor: Louise L. Hay
Življenje je tvoje. Odslovi vse svoje bolezni in v svoje življenje privabi ljubezen, srečo in bogastvo. Knjiga je čudovit pomočnik pri čiščenju naših misli.
V tej svetovni uspešnici Življenje je tvoje nas Louise opozarja na moč pozitivne misli. Veruje, da smo si vse nadloge, ki nas doletijo, v svoje življenje privabili sami z negativnimi prepričanji, kot so: "Nisem dovolj dobra", "Meni se dobre stvari ne dogajajo", "Nihče me ne mara", "Bolezni se kar lepijo name" in še na tisoče podobnih.
Odpovejte se vlogi žrtve. prevzemite odgovornost za svoje življenje v svoje roke. Vse bolezni in težave, ki vas mučijo, so tu, ker ste jih sami priklicali, čeprav morda podzavestno. Ugotovite, kje se skriva vzrok za vaše težave. Potem ga začnite odpravljati. Vzrok tiči ponavadi v naši omejeni miselnosti. Spremenite svoje misli, svoja prepričanja in spremenili boste svoje življenje.
Louise svetuje, da se končno ustavite, se morda pogledate v ogledalo in si rečete, da se imate radi. V knjigi so naštete najbolj pogoste bolezni, njihove miselne podlage in afirmacije, s katerimi lahko te bolezni odslovimo ...
Louise Hay vam ponuja učinkovito metodo, s katero lahko ozdravite vsa področja svojega življenja.
"Knjiga Življenje je tvoje je sestavljena tako, da vas povede skozi proces, prav tako, kot bi vas povedla jaz, če bi prišli k meni osebno ali če bi obiskali eno mojih delavnic. Če boste vaje izvajali po vrsti, kot se pojavljajo v knjigi, boste, ko boste prišli do konca, začeli spreminjati svoje življenje." - Louise Hay
V knjigi `Življenje je tvoje' je tudi izčrpen seznam organov telesa in delov telesa ter z njimi povezane bolezni, za vsako bolezen je naveden možni vzrok in novi miselni vzorec, ki pomaga ozdraviti bolezen. Seznam je vzet iz knjige ``Telo je tvoje.' Slednja knjiga je pravzaprav samo praktičen priročnih s tem seznamom in navodili za njegovo uporabo. V njej je seznam razširjen tudi s težavami hrbtenice - za vsako vretence posebej.
Louise Hay se ukvarja predvsem z miselnimi vzorci. Napačne misli so globok vzrok mnogih bolezni, ki se skrivajo današnji medicinski pomoči. Zdravniki zdravijo simptome a vzroki ostajajo. Toda miselne vzorce lahko spremenimo in s tem lahko pozdravimo skoraj vse bolezni.
Kratka filozofija, ki jo na začetku knjige avtorica predstavi, je sledeča:
Vsaka oseba je stoodstotno odgovorna za vse, kar doživi.
Vsaka misel, ki jo porodimo, ustvarja našo prihodnost.
Točka moči je vedno v sedanjem trenutku.
Vsako osebo muči občutek krivde in sovraštvo do same sebe.
Temeljna misel vsakega od nas je: `Nisem dovolj dober.'
To je le misel in misel lahko spremenimo.
Najbolj škodljivi vzorci so zamerljivost, kriticizem in občutek krivde.
Če se rešimo zamere, lahko ozdravimo celo raka.
Ko se resnično ljubimo, v našem življenju vse teče.
Pustiti moramo preteklost in odpustiti vsem.
Biti moramo voljni začeti ljubiti sebe.
Odobravanje in sprejemanje sebe je ključ do pozitivnih sprememb.
Sami ustvarimo vsako t.i. `bolezen' našega telesa.
O AVTORJU
Louise L. Hay je predavateljica in učiteljica metafizike ter avtorica 20 knjižnih uspešnic, med drugimi Življenje je tvoje (Iskanja, 1994) in Nikoli ni prepozno (Eno, 1999). Njena dela so bila prevedena v 25 jezikov v 33 državah sveta. Od leta 1981, ko je postala predstavnica Science of Mind (Znanost uma), je pomagala mnogim ljudem odkriti in seči po lastnih ustvarjalnih močeh, da bi osebnostno rasli ter se samoozdravili.
Louise je lastnica in ustanoviteljica založbe Hay House, Inc., ki izdaja knjige in avdio- ter videokasete za samopomoč, ki prispevajo k ozdravitvi vsega planeta.
NJENA DELA:
101 pot do sreče
LJUBITE SVOJE TELO - Pozitivne afirmacije, ki vam bodo pomagale, da boste vzljubili svoje telo in mu boste hvaležni
Mislim, sem!
OBDOBJA NAŠEGA ŽIVLJENJA
Zmorem!