PRVA VAJA: HVALEŽNOST
Kako pogosto se zalotite, da ste za kakšno stvar, dogodek, osebo, besedo ipd. hvaležni v svojem življenju? Hvaležnost so vrsta misli, ki nosijo močno energijo in na nas delujejo zelo pozitivno. Če je naše razpoloženje slabo že daljše časovno obdobje, je seveda težko najti nekaj, za kar smo hvaležni. Mogoče se nam zdi celo, da se nam v življenju godi krivica in 'itak ne morem biti nikomur in ničemur hvaležen'. Pa vendar, še v tako (na videz) brezizhodni situaciji se lahko najde neka mala svetla točka, za katero smo hvaležni. Nekateri bodo za to vajo potrebovali precej časa, nekaterim se bo zdela celo trapasta. Ampak pomislite: mnogo ljudi, ki je srečnih, te vaje uporablja dosledno vsak dan. Škodijo tudi ne. Zakaj ne bi poskusili? Boste videli, vsak dan boste našli več stvari, za katere ste lahko hvaležni. Pa naj bo to prijazen nasmeh simpatičnega dekleta/fanta, nesebična pomoč soseda, ki nam pridrži vrata; otrok, ki nas objame in nam pove, da nas ima rad... Če želimo, bomo našli in vedno bolje nam bo šlo.
Za ta način razmišljanja si vsak dan vzamemo 10 do 15 minut. Še bolj učinkovito bo, če si vsak dan zapišemo stvari, za katere smo hvaležni. S takšnimi mislimi oddajamo močno energijo (vibracije) »Še več tega, prosim« in Zakon Privlačnosti to udejani. Nekaj primerov:
Moj avto mi je zelo všeč.
Všeč mi je, da je bil poštar z mano zelo prijazen.
Cenim način, kako tale mamica ravna s svojim otrokom.
Danes mi gre pa zares dobro.
Večkrat ko bomo vajo ponovili, bolje nam bo šlo in v svoje življenje bomo privlačili vedno več situacij, oseb, stvari in okoliščin, za katere bomo lahko hvaležni.
Kar veselo na delo!
Maja Sršen
svetovalka za zdravo življenje
Povzeto po knjigi E. Hicks: Prosite, dano vam je