Svetovna uspešnica Skrivnost (The Secret) avtorice Rhonde Byrne je name naredila ogromen vtis. Menim, da bi jo moral prebirati prav vsak od nas, saj nauk knjige lahko usmeri naše razmišljanje v pravo smer: da ugotovimo, da drugi ljudje in okoliščine niso odgovorni za naše nezadovoljstvo, ampak smo za to 'krivi' samo mi sami. Svojo srečo lahko vzamemo v svoje roke in prenehamo kriviti in obsojati druge za dogodke, ki jih sami dojemamo kot nesrečne.
Morda zna biti za marsikoga knjiga sprva težko razumljiva, ker je njegovo razmišljanje drugačno. Sama sem nauk knjige v teoriji že dokaj dobro poznala, vendar je šepala moja praksa in sem se znašla v osebni stiski. Knjiga mi je pomagala, da sem se ponovno postavila na noge in ravno zato jo priporočam prav vsem. Splača se jo prebrati in upoštevati. DEJSTVO JE, DA TA ZAKON DELUJE in ni pomembno ALI VANJ VERJAMEMO ALI NE. Zadeva je dokazana, zato se ni smiselno upirati lastni sreči
Nauk knjige upošteva že mnogo ljudi in je bil znan že davno v preteklosti. S tem načelom so živeli Platon, Shakespeare, Newton, Hugo, Beethoven, Lincoln, Emerson, Edison, Einstein idr. A zakaj nas tega nauka ne naučijo v šoli? Nekateri učitelji ga poznajo in ga vnašajo v svoje poučevanje. Vsekakor pa je bilo že od nekdaj od 'višjih slojev' zaželeno, da širša množica ljudi ne bi razmišljala s svojo glavo, saj s(m) na tak način, kot večina razmišlja, veliko bolj vodljivi.
Ljudje, ki so prebrali knjigo in v skladu z njenim naukom spremenili svoje mišljenje, avtorici poročajo o neverjetnih spremembah, ki se jim dogajajo – pri marsikom mejijo že na čudeže (odpravili so kronične bolečine, premagali mnoge bolezni – čeprav so bili že na smrtni postelji, se otresli depresije, ponovno shodili; izboljšali so svojo finančno situacijo; prišli do sanjskega doma; partnerja; službe; avtomobila; preoblikovali svoj posel; popravili šolske ocene; zgladili napete odnose itd. itd.)
Knjiga nas vodi, kako lahko v svoje življenje vnesli zadovoljstvo glede obilja, partnerskih odnosov, zdravja, okoliščin in oseb, ki vas obdajajo.
»NITI ENE STVARI NI, KI JE NE BI MOGLI STORITI S POMOČJO TEGA ZNANJA. NI POMEMBNO, KDO STE ALI KJE ŽIVITE. SKRIVNOST VAM LAHKO PODARI, KARKOLI SI ŽELITE. Od vas je odvisno, kaj boste storili zdaj, ko poznate znanje, o katerem govori Skrivnost. Vse, kar se boste odločili, bo prav.« (po besedah avtorice Rhonde Byrne; Skrivnost)
Izšla je tudi že knjiga SKRIVNOST ZA MLADE, da se to znanje lahko približa tudi mladini. Zgoraj omenjena knjiga bi bila zanje dokaj nezanimiva, saj se ukvarjajo z drugimi težavami kot mi, odrasli.
Vabim vse, ki ste prebrali knjigo (ali gledali film) Skrivnost, da napišete svoj komentar ali izkušnje. Hkrati pa prosim tudi vse, ki ste prebrali kakšno drugo knjigo s podobno tematiko, da nam jo predstavite in skupaj naredimo svet lepši
In če je med vami kdo, ki bi mi prodal knjigo Skrivnost, se toplo priporočam. Zaman jo iščem po knjigarnah, saj je bila že večkrat razprodana in si jo izposojam iz knjižnice.
Maja