Precej časa sem zbirala pogum in ga končno zbrala ter se naročila na kolonhidroterapijo (kolonik). Da to sploh obstaja, sem izvedela na vajini spletni strani.
Med vajinimi članki sem že nekajkrat zasledila, kako velik pomen za naše zdravje ima dobro delovanje črevesa. In našla sem tudi kontakt do prijazne gospe Mojce Pavčič, h kateri sem se naročila. Lahko rečem, da je bil strah odveč, saj zadeve ni tako težko prestati, kot sem si predstavljala.
Gospa Mojca mi je najprej razložila pomen debelega črevesa in me temeljito izprašala o mojih zdravstvenih posebnostih. Predvsem se mi je zdela zelo zanimiva informacija, da imajo naši organi živčne končiče v steni debelega črevesa. Zato se toliko težav v našem debelem črevesju kaže tudi navzven z različnimi bolezenskimi stanji (astma, alergije, luskavica...) In če je črevo zabito s strupenimi odpadki, le-ti prehajajo nazaj v telo in nas zastrupljajo, po drugi strani pa nenehno dražijo živčne končiče naših organov in tako motijo njihovo delovanje. Torej ni zaman rek, da so debelo črevo naši 'drugi možgani'.
Ga. Mojca Pavčič mi je po opravljeni terapiji priporočila tudi kapsule za pomoč pri naravni vzpostavitvi črevesne flore, ki niso 'klasični' probiotiki (bakterije), temveč so glive, ki menda 'nadzirajo' porast omenjenih bakterij v črevesju. Te glive so menda tudi zelo pomembne za tiste, ki imajo težave s kandido, saj poskrbijo, da se kandida ne razmnoži preveč.
Moje počutje je super, prebava je boljša in kolonhidroterapijo priporočam prav vsakemu.
Maja in Tomaž, vama pa resnična iskrena hvala, da na zelo motivacijski način poskrbita, da nas začnejo zanimati pomembne stvari, na katere sami od sebe verjetno ne bi nikdar pomislili.